SimpleKiosk
Απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις σας σχετικά με το SimpleKiosk

Παρακάτω παραθέτουμε μία λίστα με απαντήσεις σε πιθανές απορίες που μπορείτε να έχετε. Αν παρόλα αυτά υπάρχει κάτι που θεωρείτε ότι χρειάζεται διευκρίνιση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@loggia.gr.

Το SimpleKiosk είναι μία οικογένεια εφαρμογών που παρέχονται συνδρομητικά και μπορεί να συμπεριλαμβάνουν: Native Εφαρμογή για mobile συσκευές και ταμπλέτες της Apple (iOS) και Google (Android).

To SimpleKiosk αφορά εφαρμογές διαχείρισης εντύπων (βιβλίων, περιοδικών) με δυνατότητα συνδρομών, αγορών ανά τεύχος ή ακόμα και δωρεάν διανομής. Αυτό μπορεί να αφορά mobile εφαρμογές που εντάσσονται στις εφαρμογές που λειτουργούν με το ΚΙΟΣΚΙ (Newsstand) της Apple και το Google Play της Google για Android συσκευές.

Όλες οι εφαρμογές αφορούν δική σας εφαρμογή - (native) για συσκευές της Apple (iPad, iPhone & iPod Touch) και Android (κινητά και ταμπλέτες με Android 4 και πάνω) - ή ιστοσελίδα / eshop με δική σας διεύθυνση (Domain URL). Η εφαρμογή θα αφορά αποκλειστικά την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας και παρότι παρέχετε συνδρομητικά δεν συμπεριλαμβάνει τρίτους.
Aποκτάτε το SimpleKiosk με μία ετήσια συνδρομή και συμπεριλαμβάνει:

- Native εφαρμογή (για το Κιόσκι) για συσκευές iPhone, iPod (iOS 5 και πάνω) - Προβολή μόνο κάθετη (portret)
- Native εφαρμογή (για το Κιόσκι) για συσκευές iPad & iPad Mini - Προβολή κάθετη (portret) KAI οριζόντια (landscape)
- Native εφαρμογή για συσκευές κινητών Android (Android 4 και πάνω) - Προβολή μόνο κάθετη (portret)
- Native εφαρμογή για συσκευές ταμπλέτας Android (Android 4 και πάνω) - Προβολή κάθετη (portret) KAI οριζόντια (landscape)
- Μελλοντική υποστήριξη για πλατφόρμες της Microsoft

Παροχές για όλες τις εφαρμογές
- Σύστημα Online διαχείρισης του περιεχομένου σας μέσω του my.loggia.gr (εύκολο στην χρήση σύστημα διαχείρισης περιεχομένου)
- Λογαριασμό Cloud Φιλοξενίας του περιεχομένου σας μέσω των διακομιστών της loggia.gr (στρατηγικός συνεργάτης rackspace.com)
- Δωρεάν ανανεώσεις ως προς την σωστή λειτουργία μετά από αναβαθμίσεις λειτουργικού ή άλλων παραμέτρων
- Δωρεάν αναβαθμίσεις των λειτουργιών της εφαρμογής όπως μελλοντική εισαγωγή ροής ειδήσεων.
Από τον Οκτώβριο του 2013 είναι διαθέσιμο για συσκευές Apple. Ποιο αναλυτικά συμπεριλαμβάνονται όλες οι συσκευές iPad, οι συσκευές iPhone (εκτός iPhone 1 & iPhone 3G) και οι συσκευές iPod Touch (4η γενιά και πάνω). Η εφαρμογή είναι συμβατή για όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού iOS από την έκδοση 5 και πάνω.

Από τον Οκτώβριο του 2014 η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play (κατάστημα) για συσκευές Android. Η συμβατότητα συμπεριλαμβάνει όλες τις εμπορικά διαθέσιμες συσκευές ανεξαρτήτως κατασκευαστή - ταμπλέτες και κινητά - που διαθέτουν λειτουργικό Android v4 και πάνω. Αυτές αφορούν συσκευές της Samsung (Galaxy S / Note κ.α.) Nexus, LG, Sony κ.α.

Υποστήριξη για συσκευές που διαθέτουν λειτουργικό Microsoft Mobile 8 και πάνω είναι προγραμματισμένη για το 2016.
Η άμεση και εύκολη πώληση. Τόσο η Apple αλλά και η Google διαθέτουν εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές με τον λειτουργικό τους το οποίο κατευθύνει τους χρήστες στο ανάλογο περιεχόμενο (υπάρχουν 700.000.000 συσκευές με το λειτουργικό της Apple παγκοσμίως). Και οι δύο εταιρείες παρέχουν καταστήματα για να πουλάνε περιεχόμενο στους κατόχους αυτών των συσκευών. Για παράδειγμα η Apple διαθέτει το iTunes Store στο οποίο ο χρήστης των συσκευών της μπορεί να αγοράσει μουσική ή ταινίες. Διαθέτει το iBookStore για βιβλία και το Newsstand για περιοδικά, εφημερίδες ή άλλα έντυπα.

Το κακό με την παραπάνω διαδικασία είναι ότι η Apple ή η Google χρεώνει τους παρόχους του περιεχομένου με 30% επί των πωλήσεων (αν αφορά υλικό με χρέωση). Αυτή η πρακτική έφερε σε δύσκολη θέση πολλές εταιρείες (δισκογραφικές, εκδοτικές κ.α.) οι οποίες προσπάθησαν στην αρχή να διοχετεύουν το υλικό τους ανεξάρτητοι, χωρίς την χρήση των παραπάνω καταστημάτων. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για τις πωλήσεις τους (τρανταχτό παράδειγμα οι Finantial Times) καθώς η διαδικασία πώλησης ήταν αρκετά περίπλοκη σε σχέση με την απλή αποδοχή που κάνει ο χρήστης που χρησιμοποιεί τα καταστήματα της Apple ή της Google.

Σήμερα το 75% των περιοδικών και εφημερίδων στην Αμερική / Αγγλία χρησιμοποιούν το Newsstand της Apple (αποδεχόμενοι το 30% των κρατήσεων). Με γρήγορους ρυθμούς αυτό αυξάνεται και στις υπόλοιπες χώρες καθώς τα αποτελέσματα των πωλήσεων όσων το προσπάθησαν μόνοι τους είναι αρνητικά.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ενάντια στους όρους συνεργασίας με τους παρόχους των συσκευών να μην χρησιμοποιείς την μέθοδο πωλήσεων που παρέχουν αλλά να προσπαθείς να το κάνεις με δικούς σου τρόπους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο κλείσιμο / απενεργοποίηση της εφαρμογής σου.

Το SimpleKiosk λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αλλά και τους όρους χρήσεις των παρόχων είναι απόλυτα συμβατό με τον εύκολο τρόπο πώλησης μέσω των InApp Purchases που υποστηρίζουν την αγορά με ΈΝΑ ΚΛΙΚ χωρίς την ανάγκη καταχώρισης στοιχείων κάρτας ή την μεταφορά του χρήστη σε εξωτερικές ιστοσελίδες. Με αυτό το τρόπο διασφαλίζουμε την ασφαλή λειτουργία της εφαρμογής αλλά βοηθάμε και στην αύξηση των πωλήσεων.
Κόστος / Ανανεώσεις / Αναβαθμήσεις. Κυρίως λόγος είναι το κόστος. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που θα ζητήσετε μπορεί να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ και φυσικά θα πρέπει να πληρώνετε και ετήσια συντήρηση για ανανεώσεις ή πιθανές αναβαθμίσεις. Παράλληλα μην ξεχνάτε ότι κάθε εφαρμογή έχει διάρκεια ζωής και σε μερικά χρόνια θα πρέπει να την ξανά πληρώσετε...

Ανανεώσεις. Κάθε εφαρμογή χρειάζεται ανανεώσεις ώστε να λειτουργεί ομαλά με κάθε αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος των συσκευών. Η Apple αναβαθμίζει το λειτουργικό της κάθε χρόνο ενώ η Google ακολουθεί σε παρόμοια συχνότητα. Με κάθε ανανέωση η εφαρμογή δεν είναι δεδομένο ότι θα λειτουργεί σωστά οπότε και συνήθως σας χρεώνουν ένα ετήσιο κόστος συντήρησης (που πολλές φορές είναι ίσο ή μεγαλύτερο από την συνολική ετήσια συνδρομή του SimpleKiosk).
Ανανεώσεις δεν αφορούν μόνο την σωστή λειτουργία λόγο της αναβάθμισης του λειτουργικού αλλά και για λόγους διάταξης όπως αλλαγές στα μεγέθη της οθόνης. (π.χ. όλες οι εφαρμογές χρειάστηκαν ανανέωση μετά την εισαγωγή του iPhone 5 που διέθετε διαφορετικό μέγεθος οθόνης)

Αναβαθμίσεις. Δεν μπορείτε να προβλέψετε τις ανάγκες σας με ακρίβεια σε βάθος 5-10 ετών και είναι προφανές ότι στην πορεία θα προκύψουν λειτουργίες που θα θέλετε να προσθέσετε. Επίσης οι τάσεις της αγοράς υπαγορεύουν νέες στρατηγικές με το πέρασμα του χρόνου που πολύ πιθανό η custom εφαρμογή σας δεν θα μπορεί να ακολουθήσει και θα αναγκαστείτε να πληρώνετε εκ νέου για την αναβάθμιση της. Το SimpleKiosk διασφαλίζει ότι η εφαρμογή σας θα είναι πάντα αναβαθμισμένη σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις και ανάγκες της αγοράς χωρίς κανένα extra έξοδο.

Πλατφόρμες. Συνήθως η custom εφαρμογές αφορούν μία μόνο πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσετε ξεχωριστά για την εφαρμογή του iPhone, ξεχωριστά για iPad, Android κτλ. Πολλές φορές διπλό χρεώνεται και η δυνατότητα διάταξης της προβολής - αν δηλαδή θα είναι οριζόντια ή κάθετη. Το SimpleKiosk παρέχεται σε ΜΙΑ ΤΙΜΗ και αφορά όλες τις πλατφόρμες (αρχικά Apple & Android) χωρίς extra επιβάρυνση.
Γιατί θα πληρώνετε διπλές κρατήσεις και δεν θα είστε στα καταστήματα των παρόχων. Στην Ελλάδα υπάρχουν εφαρμογές όπως το ReadPoint, εφαρμογές της Cosmote και των καταστημάτων Public που αναλαμβάνουν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τα έντυπα σας μέσα από τις δικές τους εφαρμογές. Σε αυτή την περίπτωση επιβαρύνεστε με extra κρατήσεις (πέρα της Apple ή της Google) για κάθε πώληση που πραγματοποιείται.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι εφαρμογές σαν τις παραπάνω αναγκάζουν πολλές φορές, τον χρήστη σε εγγραφή ή εισαγωγή στοιχείων και δυσκολεύουν την διαδικασία της πώλησης. Παράλληλα προσπαθούν να ανταγωνιστούν τα καταστήματα που έρχονται ΠΡΟ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ στης συσκευές (Newsstand - Google Play) με αποτέλεσμα να επηρεάζονται αρνητικά οι πωλήσεις σας.

Στο SimpleKiosk διαθέτετε την δική σας αποκλειστικά εφαρμογή και προβολή στην λίστα των μεγαλύτερων καναλιών διανομής χωρίς να πληρώνετε διπλές κρατήσεις καθώς ελέγχετε απόλυτα την τιμολογιακή σας πολιτική.
Χρειάζεται λογαριασμός developer. Τόσο η Apple όσο η Google και η Microsoft δέχονται και δημοσιεύουν εφαρμογές μόνο από πιστοποιημένους συνεργάτες τους. Για να γίνει μία εταιρεία συνεργάτης θα πρέπει να κάνει αίτηση για λογαριασμό Developer.

Η διαδικασία της αίτησης χρειάζεται χρόνο καθώς η κάθε εταιρεία θα πρέπει να εξετάσει και να εγκρίνει την αίτηση σας. Παράλληλα υπάρχει και επιπλέον κόστος. Για να διατηρείτε λογαριασμό στην Apple θα σας κοστίζει 99$ ανά έτος, ενώ για το Google υπάρχει ένα αρχικό τίμημα των 35$ χωρίς ετήσιο κόστος.
Μπορείτε να κάνετε αίτηση για λογαριασμό στην Apple εδώ - Apple Developer Account - και για την Google εδώ - Google Play Developer. Πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να διαθέτετε:
- Εταιρικά ή ατομικά στοιχεία (έναρξη, καταστατικό μεταφρασμένα στα Αγγλικά και θεωρημένα ως προς την μετάφραση)
- Σε περίπτωση εταιρείας αριθμό DUNS (κάντε αίτηση από εδώ)
- Σε περίπτωση που το περιεχόμενο σας δεν θα διατίθεται δωρεάν θα χρειαστείτε US TAX ID (EIN Number) το οποίο για να αποκτήσετε θα πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα που θα βρείτε εδώ - κατεβάστε την φόρμα SS4 - και μόλις την υπογράψετε και σφραγίσετε στο τέλος να την στείλετε στο Φαξ: 001-859-669-5987 αφού πρώτα καλέσετε στο τηλέφωνο 001-267-941-1099 και επιβεβαιώσετε προφορικά τα στοιχεία σας - θα σας δώσουν τον αριθμό EIN, που θα χρησιμοποιήσετε αργότερα στην αίτηση σας, αμέσως τηλεφωνικά αλλά παράλληλα Θα σας τον ταχυδρομήσουν σε μερικές βδομάδες.
- Σε περιπτώσεις που ο λογαριασμός σας είναι ατομικός και όχι εταιρικός δεν χρειάζονται τα παραπάνω DUNS και EIN

Σε περίπτωση που ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΑΣ μπορείτε να παρακάμψετε όλα τα παρακάτω και να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό Developer του SimpleKiosk και έτσι θα γλιτώσετε χρόνο και χρήμα καθώς το SimpleKiosk αναλαμβάνει όλες τις χρεώσεις και ανανεώσεις.
PDF με δυνατότητες rich media. Μέσα από την κονσόλα διαχείρισης my.loggia ανεβάζετε το περιεχόμενό σας και το αποστέλλετε στα καταστήματα της Apple και της Google. Τα αρχεία που υποστηρίζονται είναι Rich PDF.

Τι σημαίνει Rich PDF; Rich PDF είναι αρχεία που μπορούν να δημιουργηθούν με οποιοδήποτε πρόγραμμα layout (όπως το InDesign ή Quark) και είναι έντυπα PDF που όμως διαθέτουν προαιρετικά την δυνατότητα να συμπεριλαμβάνουν:
- Συνδέσμους - Για σύνδεση με εξωτερικές ιστοσελίδες ή εσωτερικό περιεχόμενο (π.χ. περιεχόμενα ή ευρετήριο)
- Media - Εισαγωγή βίντεο, ηχητικών ή και slideshow φωτογραφιών σε σημεία του layout

Μελλοντική αναβάθμιση θα συμπεριλαμβάνει την δυνατότητα εισαγωγής συμπιεσμένων αρχείων για λειτουργίες HTML5, CSS3 και Javascript.
Το SimpleKiosk παρέχεται με ετήσια συνδρομή που ξεκινάει από 1500 Ευρώ.
Μπορείτε να μην την ανανεώσετε μετά την λήξη της. Είστε ελεύθεροι να μην ανανεώσετε την συνδρομή σας μετά την λήξη της για οποιαδήποτε λόγο.

Τι γίνεται με τους συνδρομητές μου και τις αγορές τους; Η εφαρμογή σας θα μείνει ενεργή (εκτός τις λειτουργίες αγοράς) για 12 μήνες ώστε να μπορούν οι συνδρομητές σας να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο που έχουν αγοράσει.
Μετά το πέρας των 12 μηνών έχετε υποχρέωση να πληρώνετε 250 ΕΥΡΩ ετησίως αν θέλετε να την διατηρείτε (χωρίς τις λειτουργίες αγοράς ή εισαγωγή νέων τευχών) ενεργή.